• Oorsprong van 'Vals Nat Bier'

    Vals Nat Bier is een jong brouwhuis uit Amsterdam-Noord. De naam Vals Nat Bier is een combinatie van de wielerterm ‘vals plat’ en ‘nat’(een alternatieve naam voor bier) en verwijst naar het type bier dat het brouwhuis tot nu toe heeft aangeboden: anders dan je proeft. Dat ‘anders’  heeft te maken met de missie van Vals Nat Bier: het creëren van smaakvolle speciaalbieren, dorstlessend en doordrinkbaar door frisse hopsmaken en ook een laag alcoholpercentage (3,5%). De inspiratie komt van de goesting in een fris, dorstlessend bier tijdens of na een zomerse wielertocht. Wij ontwikkelen unieke bieren van hoge kwaliteit, voor zover mogelijk biologisch.

    Zoals ook bij veel anderen begon het verhaal met experimenteren in de keuken en proeverijen voor vrienden, familie en andere geïnteresseerden. Het brouwen voor de markt hebben we tot nu toe gedaan via huurbrouw. 

    Ons eerste bier 'Leithon 834’ hebben we gebrouwen als een limited edition. Dit biertje (8,34%, halve liter in stenen kruikje met beugelsluiting) was bijzonder succesvol en al snel uitverkocht. 

    Onze 'Blonde Klasbak' en 'EPO IPA’ (beide 3,5%) waren vanaf de presentatie geliefd bij de fietsende liefhebbers van session bier en de liefhebbende fietsers. Nu, in 2020 wordt de EPO IPA van Vals Nat bier in prima samenwerking gebrouwen door Brouwerij Pronck.