• Inspiratie uit het wielrennen.


  Vals Nat Bier is een jong brouwhuis uit Amsterdam Noord. De naam, een combinatie van de wielerterm 'vals plat' en 'nat' (een alternatieve naam voor bier), verwijst naar het type speciaalbieren dat het brouwhuis aanbiedt: anders dan je proeft.

  Wat is er anders? Dit heeft tevens te maken met het doel van Vals Nat Bier: het creëren van smaakvolle speciaalbieren, maar dan dorstlessend en doordrinkbaar door frisse hopsmaken en een laag alcoholpercentage. Inspiratie: de goesting in een fris, dorstlessend bier tijdens of na een zomerse wielertocht.

  Het team

  Vals Nat Bier wordt gevormd door een klein team enthousiaste bierliefhebbers die het produceren en in de markt brengen van bier met veel plezier doen naast hun andere bezigheden.

  Joris
  Eigenaar en brouwer maar vooral fiets- en bierliefhebber.
  Naast alle creativiteit die Joris laat zien op het gebied van bierontwikkeling zet hij voor de Verenigde Naties klimaatprojecten op in Azië en Afrika.

  Wanda
  Jean fait tout
  Wanda is een centrale spil in het team maar noemt zich heel bescheiden manus van alles. Dat 'alles' gaat van logistiek tot verkoop, tot en met een stukje personele zorg voor Joris, Job en Rob… In Frankrijk zou zij zich een Jean fait tout moeten noemen.

  Job
  Lost op
  Job is onze organisatorische kanjer en helpt, eigenlijk voor alles, praktische oplossingen te vinden. Ook voor logistieke uitdagingen draait hij ook z'n hand niet om.

  Rob
  Rob houdt zich bezig met website en Twitter, logistiek, reclame en verkoop. En probeert de gang van zaken zo min mogelijk te verstoren.

  Roos
  Dreigt het werk over de schoenen te lopen, dan is Roos altijd paraat en zorgt ervoor dat stress onnodig blijkt te zijn.

  Etienne
  Geestelijk vader en createur van onze grafische ontwerpen. Heeft nog veel ideeën voor tekeningen, animaties en andere creatieve uitingen.