• Missie voor deze winter: de zomer bottelen.

  Regen klettert op mijn voorhoofd, wind blaast gedachten uit mijn hoofd. Ik fiets door Amsterdam.  De zomer lijkt lang geleden, de komende zomer oneindig ver weg, onbereikbaar bijna, totdat ik de voordeur open: warmte en zomerse geuren komen me tegemoet. 

  Thuis staan verschillende American Pale Ales te vergisten, een experiment om de zomer te bottelen, en op elk moment open te kunnen trekken. Ik loop naar de koelkast en pak een flesje. ‘Psssssst.’  Het shuim duikt mijn glas in. Citrus en blauwe bessen, afkomstig van de nieuwste Amerikaanse hopsoorten, bereiken mijn neus. Even later zit ik in een Amsterdams park, in de zon. Ik heb een eerste slok genomen. Het bier verwarmt mijn lichaam en verfrist mijn gedachten. De zomer is terug. De missie voor deze winter is geslaagd.

  De missie voor komende lente: de zomer op te tap in Amsterdam

  Kenmerken Vals Nat American Pale Ale:
  ¨ Fris
  ¨ Doordrinkbaar
  ¨ Unieke hopsmaken
  ¨ Niet te bitter
  ¨ 4 % alc. Vol